SOLARSYSTEEM

SOLARSYSTEEM
Vanwege de uitstekende materiaaleigenschappen is koperen buis uitermate geschikt voor solarthermische systemen. Het toenemende gebruik van zonnewarmte laat dan ook de grote voordelen van koperen buis zien, met als voornaamste pluspunt de thermische warmtegeleiding van de buis. TALOS® CUTIS Solar biedt extra voordelen ten opzichte van normale koperen buis. Doordat het een compleet product is, is het perfect in te passen in vrijwel ieder solarthermisch systeem.

TALOS® CUTIS Solar wordt als paar geproduceerd (één voor aanvoer en één voor afvoer), in gebruikelijke afmetingen voor solarsystemen (12, 15, 18 en 22 mm). De buizen zijn over de gehele lengte aan elkaar gefixeerd, waarbij er een tweeaderige koperen kabel in de geïsoleerde mantel is geïntegreerd ten behoeve van een temperatuursensor.

Moderne technologie in Solarsystemen

De alom bekende eigenschappen van koper in combinatie met de hoogwaardige isolatiemantel zorgen voor een eenvoudig en snel te installeren systeem met een hoge isolatiewaarde. Het resultaat: een goed werkend systeem dat past in een professioneel geïnstalleerd solarsysteem. TALOS® CUTIS Solar heeft de volgende voordelen:

1. Vereenvoudiging van het installatieproces

2. Veilige werking bij extreme belasting en weersomstandigheden

3. Kostenbesparing

4. Energiebesparing

5. 30 jaar garantie

Technische eigenschappen isolerende mantel

MATERIAAL PE-X of PE schuim
DICHTHEID 30-33 Kg/m3
WARMTEGELEIDINGSCCOEFFICIENT (λ) 0,0357W/mK (0°C)
0,0389W/mK (40°C)
CONDENSWATER DIFFUSSIE WEERSTANDCOEFFICIENT (μ) > 12500
BEDRIJFSTEMPERATUUR -80oC tot +110oC
BRANDWERENDHEID Klasse E, EN 13501–1
WEERSTAND TEGEN CHEMISCHE STOFFEN Zeer goed
BESCHERMENDE COATING 300μm UV Bestendig