HALCOR is de koperen buisdivisie van ElvalHalcor S.A., een toonaangevende producent gespecialiseerd in de productie van koper en koperlegeringen.

HALCOR is wereldwijd actief biedt al meer dan 80 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van sanitair en koeling, scheepsbouw, telecommunicatie, industriële productie, architectuur en automotive.

Producten van HALCOR onderscheiden zich door een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Tot het uitgebreide assortiment van HALCOR behoren buizen, staven, draad en strips van de materialen koper, messing en andere koperlegeringen.

HALCOR is lid van de Copper Alliance en heeft toestemming van de International Copper Association Ltd om haar producten te voorzien van het Cu+® handelsmerk. Dit keurmerk geeft aan dat Antimicrobial Copper Cu+® in drinkwaterinstallaties, airconditioning- en ventilatiesystemen effectief is bij het voorkomen van schadelijke bacteriën (legionella).

HALCOR richt zich voortdurend op verbetering van de kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2015) en de bescherming van het milieu. We passen een gecertificeerd milieubeheersysteem toe (volgens de eisen van de internationale norm ISO 14001:2015) in alle productiefaciliteiten.