HALCOR is de koperen buisdivisie van ElvalHalcor S.A., een tonaangevende producent gespecialiseerd in de productie, verwerking en marketing van koper en koperlegeringen , aanwezig op de Europese en mondiale markt.

HALCOR biedt al meer dan 80 jaar innovatieve oplossingen op het gebied van sanitair en koeling, scheepsbouw, telecommunicatie, industriële productie, architectuur en automotive.

Producten van HALCOR onderscheiden zich door een hoge kwaliteit, gedegen betrouwbaarheid, zeer innovatieve elementen en de meerwaarde. Tot het uitgebreide assortiment van HALCOR behoren buizen, staven, draad en strips van de materialen koper, messing en andere koperlegeringen.

HALCOR is lid van de Copper Alliance en heeft toestemming van de International Copper Association Ltd om haar producten op de markt te brengen waarvan bewezen is dat ze niet-schadelijk zijn voor de volksgezondheid en te voorzien van het Cu+® handelsmerk. Dit keurmerk betreft een complete categorie koper en koperlegeringsproducten die effectiever zijn in het elimineren van microben die ernstige infecties veroorzaken dan alternatieve producten. Bewezen is dat Antimicrobial Copper Cu+® in drinkwaterinstallaties, airconditioning- en ventilatiesystemen effectief is bij het voorkomen van schadelijke bacteriën (legionella).

Dankzij de strategische investeringen van ElvalHalcor in R & D wordt HALCOR algemeen erkend als een van de toonaangevende koperproducenten in Europa, die grensverleggend opereert in de verwerking van koper. Het bedrijf richt zich voortdurend op verbetering van de kwaliteitsstandaard (ISO 9001:2015) en de bescherming van het milieu en houdt de basisvoorwaarden voor duurzame ontwikkeling scherp in het oog. In dit kader worden op alle productieafdelingen van de fabrieken van de HALCOR Groep geavanceerde technologieën toegepast om innovatieve producten, die energiebesparend en milieuvriendelijk zijn, op de markt te kunnen brengen.